Blog

Naše návštěva na výstavě "Caravan Salon Düsseldorf 2017"

Datum: 16. 09. 2017
Kategorie: Co je nového?

Výstava Caravan Salon Düsseldorf 2017

26.8.2017 – 3.9.2017

 Přinášíme Vám krátkou zprávu o návštěvě na výstavě karavanů a obytných aut v Německém Düsseldorfu. Na výstavu jsme z důvodů nedostatku času museli vyrazit již v pátek v noci, tedy vlastně v sobotu ve 2 hod ráno. Cesta proběhla standardně a řidič Tomáš odvedl skvělou práci. V pořádku nás kolem 10 hodiny dovezl na hlavní parkoviště.

            Vyrážíme vstříc dobrodružství ve formě neustálých prohlídek, prolejzání, dohadování se zástupci značek, a občas děsivých nervů z omezeností a neohleduplností některých návštěvníků. Letos se nám naštěstí povedlo potkat takových “nepřizpůsobivých” jen pár. Předem jsme si jasně zadali cíle, které jsme chtěli splnit či docílit. Mezi ně patří například plán nákupu nových prostředků (obytná auta a karavany) na rok 2018 (myslím tím jaká značka a prodejce). Také tím spojené domlouvání cen a přibližných časů, kdy máme v plánu svůj vozový park rozšiřovat. Dále pak domluva o servisu pro určité značky (servis plánujeme spustit již v průběhu konce léta, případně začátkem podzimu) ať už se jedná o opravy obytných nástaveb, montáže doplňků jako jsou markýzy, satelitní televize, obrazovky, montáže stabilizačních nožiček, posezónní prohlídky, přípravy na sezónu a pod..

            Po vstupu do první haly jsme byli jako u vytržení. Byli jsme opět ve svém živlu. Obklopeni dopravními prostředky, ve kterých se dá žít, které všichni přímo milujeme. Postupně jsme hledali a obcházeli značky, které nás zajímali a měli jsme jejich návštěvu naplánovánu. Žel jsme zde pouze jeden den a tak musíme výrobce, kteří jsou buď příliš drazí, nebo nekvalitní vynechávat. Mezi drahými máme jasně vybráno, kam musíme jít. A to sice do expozic “Concorde” a “Hymer”. Tyto dvě značky nikdy nemůžeme vynechat. Je to vždy přehlídka řemeslné zručnosti, chytrých hlav a luxusu. Dle našeho názoru, kdo nesní, nikam nedojde a ničeho obvykle nedosáhne. Samozřejmě jsme pošli i některé modely jiných dražších značek, které spadají do portfolio našich zájmů, např. “Adria, Bürstner, Laika, Knaus, Chausson a j.” . Expozice většiny těchto značek byly velkolepé a zaujímali obrovský prostor v každé hale.

            Náš hlavní záměr v oblasti obytných aut a karavanů byly novinky pro rok 2018 u firem “Weinsberg a Xgo, jejichž produkty najdete v naší půjčovně. Máme zájem o rozšíření obytných aut s alkovnou, neboť to je podle nás nejpohodlnější typ obytného auta, které Vám dovolí, když například pošlete děti spát, dál sedět u stolu, popíjet či hrát hry (není nutno spouštět postel nad posezením). Od firmy Weinsberg u nás najdete 7 m dlouhý obytný přívěs. Rádi bychom naše portfolio doplnili o jeden, pravděpodobně, kratší model pro ty z Vás, kteří se velkých bojí, či si myslí, že je nezvládnou, nebo mohou tahat na kouli za autem přívěsy lehčí než 1500 Kg.

            U modelové řady Xgo jsme žádné převratné novinky nezjistili. Dále jedou v kolejích odzkoušené a zcela funkční modelové řady 2017. Stále se rozhodujeme jaký typ auta vzít, jestli pro 4 nebo 6 lidí. Většina z Vás preferuje auto pro 4 osoby, ale chcete mít na dovolené pohodu a rozhodně nechcete nic rozkládat, či skládat. To je ale vždy delší varianta obytného auta s minimální délkou nad 6,5 m. (Každopádně budeme rádi za jakékoliv názory, které nám zašlete, nebo třeba napíšete přímo zde).

            U firmy Weinsberg jsme předběžně vybrali kratší model karavanu, který je svým zpracováním a provedením na vysoké úrovni. Uvidíme, zatím máme celý podzim čas si vše dobře promyslet a správně vybrat. Snad dorazí i nějaké Vaše názory.

            Následně jsme velmi chutně poobědvali v místní vývařovně jídel a musím podotknout, že jsme si všichni celkem pochutnali a porce jídla rozhodně odpovídali ceně, což se nám třeba na výstavě v Čechách nestalo (ani jsme si nepochutnali a ani nebyla odpovídající porce vůči ceně J ).

Jako poslední zastávku jsme vykonali v pavilonu, kde se prodávali různé kempingové doplňky a příslušenství pro obytná auta a obytné přívěsy. Inspirovali jsme se mnoha nápady, nakoupili jsme zde daleko levněji mnoho doplňků pro naše klienty, které jsme již doplnili jako výbavu našich obytných vozů a karavanů.

            Musím přiznat, že celkový dojem na mě výstava udělala dobrý, I když jsem byl v očekávání větších posunů a zajímavějších novinek. Určitě jsme moc rádi, že jsme sem jeli a díky tomu Vám budeme moct přinést velkou spoustu vylepšení a novinek v našem sortimentu a službách. Věříme, že si u nás každý najde nejen vlídný a profesionální přístup, ale že nabídneme pro každého z Vás to co právě potřebuje.

Těšte se tedy na naše novinky a zprávy o rozšiřování našich služeb. Pravidelně o těchto věcech informujeme na FB a i v našem firemním blogu.

           Doufám, že Vám tento článek něco přinesl a určitě dáme opět vědět co zajímavého jsme našli na další výstavě, která bude začátkem března v Praze “For Caravan 2018” a které se take zůčastníme a budeme se na Vás těšit.

Nákup 2 nových obytných aut xGo Dynamic

Datum: 15. 09. 2016
Kategorie: Co je nového?

V září na výstavě jsme nakoupili dvě zbrusu nová obytná auta XGo Dynamic 25 a XGo Dynamic 35. Tato zcela nová a luxusně vybavená auta Vám budou k disposici od 1.3. 2017 a můžete si je již nyní zarezervovat v našem automatickém objednávacím systému. Oba obytné vozy maji stejné vybavení a jsou určeny pro přepravu až 6ti osob, včetně jejichi přespání. Obytná auta jsou dále mimo jiné vybavena 4 m dlouhou markýzou, automatickým satelitním přijímačem, 19" televizí s DVD, WC, sprchou, teplou vodou, kuchyní, lednicí s mrazákem, topením, trezorem, alarmem na detekci plynu a kouře, síťkami proti hmyzu v oknech i dveřích, nosičem na kola a termoisolační ochrannou skel. Auta jsou postavená na podvozku Fiat, který má tempomat , centrální zamykání, radio s funkcí Bluetooth, ABS, ESP, Airbagy, parkovací kameru, elektrická okna a klimatizaci.

Snažili jsme se pro Vás vybrat plný a maximámní komfort, který je v tomto oboru možný za rozumnou a pro Vás přijatelnou cenu.

Doufáme, že Vám budou naše obytná auta dobře sloužit a užijete si mnoho krásných nových zážitků s přáteli či rodinou.

Těšíme se na viděnou u předání auta před jízdou na Vaší vysněnou dovolenou.

Váš tým TT-karavan s.r.o.

Tip na dovolenou od kulturisty Pepy Krčmáře

Datum: 18. 09. 2016
Kategorie: Co je nového?

 Já mám jasno! Lidi nejlepší dovolená je v autokaravanu! Každou chvíli můžu cvičit v jiném městě, Roštěnky jsou krásný úplně všude a já moc rád poznávám různé kultury. Například nemohu zapomenout na krásnou vesničku Avetrana v jižní části Itálie (Kalábrii). Nejen, že zde mají krásnou a opravdu velkou posilovnu, kde jsem strávil skoro celý srpen a část září, ale místní kuchyň a diskotéky se mi navždy zapsali do paměti. Mimochodem tady jsem si udělal osobáky v několika disciplínách. mají zde i útulný a krásný kemp pro karavany a autokaravany, kterým jsem tu byl já. Kemp je pár metrů od moře, které zde bylo opravdu průzračně čisté snad nejvíc co jsem na svých cestách zažil. S kamarádem Tondou, se kterým jezdíme každý rok na měsíční toulku po evropě jsme si užili i na mnoha dalších úžasných místech. z Míst, které pro jízdu mohu doporučit jsou například Řím, Korzika, Francie (Azurové pobřeží) a mnoho dalších míst. Lidi cestování obytným autem je naprostá svoboda a paráda. Určitě vyzkoušejte Váš Pepa