Blog

Zimní dovolená na lyžích - Zell Am See Rakousko

Datum: 26. 02. 2019

Náš výlet do Lyžařského střediska Zell Am Zee v Rakousku obytným vozem z půjčovny obytných aut www.TT-Karavan.cz.

S rodinou jsme se rozhodli, že si opět vyrazíme na lyže. Volba byla jasná, jsme zamilovaní do cestování obytným autem a to i v zimě.

Nic jiného nám nenahradí pohodlí domova, jako právě cestování v obytném autě. Jsme odkázáni pouze na sebe a sami se rozhodujeme, kdy a kde budeme trávit náš společný čas. Letos jsme se po důkladném zkoumání a doporučení blízkých kamarádů rozhodli pro středisko v rakouských Alpách u velkého krásného jezera. Místo se jmenuje Zell Am Zee a nachází se zde lyžařské středisko.. Po rodinném hlasování vyhrálo ubytování v kempu, s romantickým názvem „Seecamp“. Již nyní mohu prohlásit, že volba byla skutečně skvělá. Ochotná obsluha, krásně čisté toalety, čisté a pěkné sprchy, které nebyly omezeny časem sprchování, což nejvíce ocenila moje žena, která se ve sprše ráda nahřívá J (systém žetonů nebo 1€ mincí, který občas v kempech mají, ji moc nevyhovuje). Děti, ač nerady, měli na starost mytí nádobí v kuchyňce, která byla také vždy čistá a nebylo třeba se obávat toho, kam nádobí položit.

Parkovací místo jsme dostali hned na kraji u jezera a výhled z postele byl úplně úchvatný. Hlavně večer, kdy v dálce svítilo horské město s osvětlenou sjezdovkou pro noční lyžování.

Po příjezdu jsme zjistili, že jsme jako vždy přeci jenom něco zapomněli. Hůlky na lyžování. Vzhledem k tomu, že jsme měli v plánu koupit permanentky pouze na 3-4 dny a zbytek věnovat procházkám po okolí, našim předpokladům dávala předpověď počasí za pravdu. Vyřešili jsme věc nejjednodušším způsobem. V neděli (přijeli jsme v sobotu) jsme šli na průzkum kolem jezera a do města. Obešli jsme sporty, koukli na ceny hůlek a ceny za půjčovné. Nakonec jsme udělali kočkopsa J koupili jsme ojeté hůlky v půjčovně (cena byla lepší než samotné půjčovné).  Nedělní procházka za slunečního svitu byla nádherná a ukončili jsme ji výbornou kávou, teplým štrůdlem a dalšími pochutinami v místní kavárničce. Po návratu „domů“, tedy do našeho vyhřátého obytného auta, jsme se postupně hygienicky znemožnili a vyzkoušeli tak služby místních sprch. Uvařili jídlo a pustili muziku ze satelitu. Rozehráli jsme stolní deskovou hru „Labyrint“ a celý večer se v kruhu rodinném skvěle bavili.

Další dva dny padal sníh, že nebylo skoro vidět na krok. Napadlo celkem přes půl metru. To už k původnímu asi 1,5 m bylo celkem dost J. Během dne jsme se různě procházeli, relaxovali, stavěli sněhuláka, koulovali apod.. Od středy bylo hlášeno, až do konce víkendu, krásné počasí, a tak jsme si s lyžováním počkali. Opravdu se to vyplatilo! Středeční lehce mlhavé ráno dávalo příslib, že se předpověď splní. Jeli jsme skibusem, který jede z kempu až k hlavní lanovce a je pro lyžaře zdarma. Pustili jsme se do lyžování a do pátku jsme si užívali opravdu nádherného slunečného počasí a skvělých lyžařských podmínek.

Večer jsme si vždy vařili skvělá, rychlá a chutná jídla, až na jednu vyjímku, kdy jsme šli na večeři do místního restaurantu v kempu, kde byla milá a velmi rychlá obsluha.

Když přišla sobota nikomu z nás se nechtělo odjet a nejraději bychom si to o minimálně týden prodloužili, ale myslím, že zaměstnavatelé by neměli dostatečné pochopení. Škoda…..

Cesta domů byla rychlá, manželka je skvělý řidič a celou cestu zvládla odřídit sama a nechtěla mě za volant vůbec pustit. Mohl jsem jen dotankovat a zaplatit!

Večer jsme dorazili do našeho „kamenného“ domova, nyní už jen vynosit nádobí, povlečení, oblečení a další drobnosti.

Cesta byla skvělá, a už se zas těšíme na další rodinný výlet, který opět naší rodinu stmelí a užijem si velkou spoustu legrace a pohody.

Na závěr mohu podobné akce všem vřele doporučit.

Jo a lidi, nebojte se jezdit obytným autem třeba právě z půjčovny www.TT-karavan.cz, auta mají krásně udržovaná a pohodlná.  

 

Děkujeme Tomáš s rodinou

Obytným autem na báječnou podzimní dovolenou!

Datum: 9. 10. 2017

Podzimní prázdniny jsou za rohem, 26. - 29. 10. 2017! Užijte si krásný prodloužený víkend sami nebo s dětmi na 4 kolech v karavanu a cestujte po krásách naší české země.

S karavanem nebo obytný autem můžeme jet, kdy a kam chceme, nemusíme nikde zařizovat žádné ubytování ani místo, kde se najíme. Doma si do auta dáme vše, co na výlety můžeme potřebovat, včetně balíčků na pohodu, které pro Vás máme připravené (balíček kuchyň, ložnice, luxusní kemp židle a stůl, satelitní tuner). V tomto případě si stačí vzít  tašku s čistým oblečením, nějaké ty boty na procházky a doplnit jídlo do ledničky.

Jeďte obytným autem do Hřenska, na Šumavu, do Českého krasu, do Beskyd, do Krkonoš, na Vysočinu, nebo prostě kam Vás kola zavanou....

Neváhejte a rezervujte si obytné auto nebo karavan na prodloužený víkend podzimních prázdnin koncem října 2017. Máme volná ještě poslední auta v naší půjčovně.